Skip to content

Kan man ændre i varmekurven/gradientkurven således, at den ikke bliver en ret linje? Svaret er “JA”, det kan man godt!

Har du for eksempel en bygning, hvor der er særlig brug for varme, når udetemperaturen kommer under 0°C eller en anden temperatur? Så har du muligheden for at definere en given fremløbstemperatur i radiatorkredsen ved en given udetemperatur. Vi har lavet en artikel der viser, hvordan du kan beregne gradientkurver og varmekurver for en hustand.

6 Punkts gradientkurve – Juster din varmekurve indstillinger

Der er normalt mulighed for, at definere et antal punkter, her op til 6 punkter, for derved at opnå forskellige gradienter i temperaturområdet og dermed give den varmekomfort som ønskes i bygningen.

6 punktskurve
6-Punktskurve

Beregn indstilling af varmekurve på gulvarme og gasfyr

Vil du ændre dine indstillinger for varmekurven på gulvarmen, dit gasfyr eller en tredje varmekilde i hustanden. Så kan du bruge vores 6-punkts gradientkurveskema til at beregne hvordan du skal indstille din varmekilde, så du opnår den ønskede fremløbstemperatur, når temperaturen falder udenfor.

Punkterne kan normalt ændres ved enten at trække i det enkelte punkt eller ved at indtaste værdien i skemaet. Se hvordan du kan beregne hvordan du skal indstille din varmekilde til den ønskede varmekurve/fremløbstemperatur her under i vores 6-punkts gradientkurveskema.

Skema til at beregne fremløbstemperatur og varmekurve
6-Punktsskema