Skip to content

Hvad der startede med en god idé tilbage i 1934, er idag et væksteventyr båret af en innovativ produktudvikling og strategiske opkøb. Væksten har udløst kåringen som Børsen Gazelle 2021. 

Bare fordi man inden for en overskuelig fremtid runder det helt skarpe hjørne på 100 år, kan man stadig løbe stærkt. I hvert fald hvis man er en virksomhed som RECI, der på forskellig vis har sørget for varmt vand i hanerne hos et stort antal danskere.

103 pct. vækst 

For at blive kåret som Børsen Gazelle skal en virksomhed i løbet af fire regnskabsår hvert år have haft positiv vækst og samlet set mindst have fordoblet omsætningen over de fire år. Det har RECI formået, og administrerende direktør Henrik Bøje Jacobsen er stolt over resultatet – og ikke mindst den indsats, som ligger bag.

“Selv om varmt vand nok aldrig går af mode, er en omsætningsvækst på 103 pct. selvsagt ikke noget, vi er kommet sovende til. Det har krævet hårdt arbejde af alle i virksomheden, og jeg er enormt stolt over at se, hvordan alle har løftet i flok. Også når vi undervejs er stødt på udfordringer som f.eks. corona. Det er også noget, vores mange loyale kunder har anerkendt os for,” fortæller direktøren.

Henrik Bøje Jacobsen satte sig i direktørstolen i 2018 og satte samtidig fart på vækstrejsen. Få år senere købte RECI eksempelvis Danfoss-virksomheden Sondex Teknik, hvilket har været med til at styrke RECIs position i markedet med nye kompetencer og nye muligheder.

Kvalitet og innovation    

Opkøb er dog kun én del af forklaringen på RECIs vækstsucces. En anden væsentlig del er den innovative tilgang, der har været en del af virksomhedens DNA siden 1934. Dengang fik to unge mennesker en god idé til at producere varmt vand på en mere effektiv måde end hidtil. Sådan blev begrebet ‘reguleret cirkulation’ født, og grundstenen lagt for RECI, hvis navn er en sammentrækning af netop det begreb. 

“Der vil som sagt også være behov for varmt vand om mange år, men præcis som dengang skal vi blive ved med at tænke i nye løsninger, som kan gøre det bedre og smartere. Der er sket meget i forhold til de behov og krav, som vores kunder stiller, ligesom både adfærd og brugsmønstre er markant forandret på relativt få år. Det spiller en stor rolle i vores produktudvikling, hvor vi hele tiden stræber efter at være på forkant med intelligente, holdbare og bæredygtige produkter,” siger direktør Henrik Bøje Jacobsen.

Sammen med RECIs nye ejere, BWT Danmark, har han ingen planer om at geare ned fra det ‘gazellegear’, som virksomheden har kørt de seneste år.