Skip to content

Nu kan du spare penge med vores nye energipakke, eller opgradering om du vil, der hjælper til bedre afkøling af vandet i beholderen, og giver dig besparelser på energiregningen.

Kan det virkelig være rigtigt?

Ja, det kan det faktisk, for det er selvfølgelig blevet testet godt igennem:

  • Testen er lavet i et lejlighedskompleks i Hillerød
  • Testen og dokumentation er lavet af Danfoss
Testen viste store besparelser!
 
  • 2-4% graders besparelser på afkøling af vandet
  • En reel besparelse på op til mellem 25-30% på energiforbruget
 
Hvordan virker energipakken?

VVB funktionsbeskrivelse
Når en varmtvandsbeholder er ved at blive tømt for varmt vand, giver beholderføleren besked til styringen som igen giver besked til reguleringsventilen, der åbner for flow af fjernvarmevand i varmefladen. Når beholderen igen er fyldt med vand til det valgte setpunkt, giver føleren besked til styringen, der efterfølgende giver besked til reguleringsventilen, der lukker for flow af fjernvarmevand i overfladen. Varmtvandsbeholder er nu ladet op med “paratvand” og klar til en ny cyklus.

Returbegrænserfunktion
For at sikre sig, at fjernvarmevandets returtemperatur ikke bliver for høj, har de fleste styringer i dag mulighed for at tilslutte en returbegrænserføler. 
Hvis returtemperaturen overstiger setpunktet, typisk 35°C, vil styringen lukke lidt for reguleringsventilen for at holde vandet længere i varmefladen, med bedre afkøling til følge. 


Normalt forbrugsmønster pr. døgn.

Hvordan virker Energipakken?

Klimastaten kommunikerer med energimåleren via en meter-bus således, at maximum flow kan tastes direkte i klimastaten og en flowbegrænsning opnås. Ladetiden forlænges dermed for varmtvandsbeholderen med mærkbart bedre afkøling til følge.

Såfremt den indtastede minimumstemperatur overskrides, vil styringen midlertidigt ophæve flowbegrænsningen og ladetiden går tilbage til normal med tilhørende højere effekt her og nu!

Når minimumstemperatur igen er opnået, vender klimastaten tilbage til den indtastede flowbegrænsning.